Aabenraa Krematorie afrenset for mørtelslør

Mørtelslør afrenset af murværket på Aabenraa krematorie

Zeni Arkitekter, har designet det unikke fuldmurede krematorie i Aabenraa, som blev bygget i foråret 2020. Vi hos MV Group® er beærede over at have afrenset byggeriet både ind- og udvendigt for mørtelslør, så de fine detaljer kommer til sin ret og bygningen fremstår på smukkeste vis.

Simon Carstensen, Projektleder og Bygningskonstruktør hos ZENI arkitekter udtaler:

”Vi har hos ZENI arkitekter stået bag det nye krematorie i Aabenraa.
Den unikke bygning er opført med en bevidsthed om at holde et relativt simpelt og afdæmpet formsprog. Dette i respekt for bygningens funktion samt placering i birkelunden på Aabenraa Kirkegård.

Bygningen er opført som et fuldmuret byggeri med stor fokus på materialevalg og detaljering for derved at skabe et samlet helhedsindtryk.

Facaderne og den markante skorsten er opmuret med en mørk rødlig teglsten og en antrazitfarvet mørtelfuge. Valget af den relativt mørke tegl og mørtelfuge giver bygningen en tyngde og autoritet, der på smuk vis kontrasterer de lette birketræer.

Kombinationen af teglsten, fugefarve samt opmuring i vinter– og forårsperioden gav udfordringer ift. en lang udhærdningstid på mørtelfugen og derved vanskelige rengøringsforhold af murværket for at undgå fugeslør.

Vi tog kontakt til Bo Feldskov fra MV-Group for at få rådgivning ift. afrensning af murværket med tanke på at få gløden frem i murværket og detaljeringen.
Vi oplevede en stor professionalisme fra MV-Group gennem hele forløbet fra første besigtigelse på pladsen til færdig slutgennemgang. Vi mødte fagfolk med stor imødekommenhed, fleksibilitet og indpasning af arbejdets udførelse med fokus på byggeriets tidsplan.

Afrensningen af det ind- og udvendige murværk har sikret, at den oprindelige glød og kontrast i murværket er blev fremhævet til den unikke bygning.”